Fransk sjokoladekake |
|
Kakemonsens kommentar:
Vi har testet denne og den er VELDIG god og i tillegg enkel å lage. Når det gjelder glasuren, tror vi du kan bruke noe mindre smør uten at det gjør noe, for det ble rikelig mengde av både den mørke og den hvite blandingen. Dette er en smaksak. |
Ingredienser |
Bilde |
150 g tine gourmet smør 150 g økologisk kokesjokolade 4 økologiske egg 2 dl økologisk sukker 1 ts vaniljesukker 1 knivsodd chilipulver 1/4 ts salt 2 dl økologisk hvetemel
Fyll: 100 g økologisk kokosjokolade 50 g økologisk hvit kokesjokolade 100 g tine gourmet smør 60 g tine gourmet smør 30g hakkede økologiske valnøtter |
|
|
Slik gjør du |
Kake: Smelt smør på svak varme, ta av platen og smelt sjokoladen i smøret. Blandingen avkjøles på benken mens du pisker eggedosis. Ha oppi det tørre i eggedosisen, rør forsiktig inn sjokoladeblandingen. Hell deigen i en rund smurt 24cm form, med bakepapir i bunnen. Stekes på 175 grader, i ca 30 min, midt i ovnen, skal være litt bløt i midten. Avkjøles på rist.
Fyll: Smelt mørk sjokolade i 100 g smør, bre dette utover den varme kaken. Smelt hvit sjokolade i 60 g smør, hell dette over den mørke sjokoladen, og lag mønster i kaken med en skje. Dryss over hakkede nøtter. |
Spesielle egenskaper |
Utprøvd med økologiske råvarer |
Kilde: Marie Ødegård |
|