Julemenn |
|
Av denne porsjonen blir det 5-6 stekeplater med figurer. |
Ingredienser |
Bilde |
5 dl melk 500 g sukker 1 ts kardemomme 2 ts kanel 23 g hjortetakksalt (1 pakke er ofte 50 gram) 125 g smør 900-1000 g hvetemel
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Rør inn melken og sukkeret. Hvis melken er kjøleskapskald, bør du kanskje varme den litt (til romtemperatur), slik at ikke smøret klumper seg. Bland krydder og hjortetakksalt med litt av melet. Rør inn hvetemel til deigen er seig, men ikke så fast at du må kna inn mel. Jo løsere deig, jo luftigere kaker.
La deigen hvile minst 2 timer i kjøleskap. Kjevle ut til en 0,5-0,7 cm tykk leiv og stikk ut figurer. Hvor tykk du vil ha leiven, avhenger av hvor myke kakene skal være. Tykkere=mykere.
Stekes ved 200 grader til de såvidt får farge, ca 10-12 minutter. |
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Sigfrid |
|