Tilbake

Stikkelsbærkake

Du kan fryse inn den ferdige kaken, men du må naturligvis vente med pyntingen til den dagen kaken skal serveres.
Ingredienser  
BUNNEN:
2 1/2 dl melk
1 dl kakao
1 dl sukker

100 g smør eller margarin
1 1/2 dl sukker
1 1/2 ss vaniljesukker
2 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
FYLL OG PYNT:
2 dl syrlig stikkelsbær
4 dl kremfløte
reven mørk sjokolade.
Slik gjør du
1. Bland melk,kakao og sukker.Kok opp og avkjøl.
2. Rør smør,sukker og vaniljesukker hvitt med miksen eller for hånd.
3. Tilsett eggene, ett om gangen.
4. Bland mel og bakepulver, og rør det ned vekselvis med sjokoladerøren. Rør til alt er godt blandet.
5. Hell røren i en smurt og strødd rund form, gjerne med løs bunn, ca. 25 cm i diameter.
6. Stek kaken på rist i nederste del av ovnen ved 175grader celsius, 40-45 minutter.
7. La kaken stå noen minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøles. Del den i tre bunner.
8. Stivpisk kremfløten.
9. Legg sammen kaken. Bre et lag syltetøy på den nederste bunnen, så et lag pisket krem. Legg på neste bunn, så syltetøy og krem og til slutt den siste bunnen.
10. Bre kremen over og rundt kaken. Sprøyt topper på kanten av kaken. Dryss rikelig med reven sjokolade i midten.
11. La kaken stå i kjøleskapet i 1-2 timer før den skal serveres. Da blir den saftig.
Kilde: Lise og Vilje Haugstad