Gulrotkake god som gull |
|
En deilig gulrotkake, utrolig lett og luftig, den bare smelter på tungen! Denne forsvinner fort, og alle som smaker den skamroser oppskriften.
Denne oppskriften passer til rund form (på bildet er brukt 26 cm), dobbelt porsjon passer til stor langpanne. (Jeg lager alltid dobbelt porsjon...)
NB! Velger man fløteost som Philadelphia eller Tine Kremost istedet for Primula som er basert på smelteost får ikke kremen samme konsistens, den renner mer og smaker annerledes. Prøv evt. ut begge og bruk din favoritt.
Kaken bør helst stå minst ett døgn med krem før servering - den blir faktisk bedre etterhvert! |
Ingredienser |
Bilde |
KAKE ca 6 dl grovt revne gulrøtter 2 dl olje (f.eks. soya) 4 egg 3,5 dl sukker 4 dl hvetemel 2 ts natron 2 ts kanel
OSTEKREM 125 g Primula ost 90 g margarin (må være myk) 1 ts vaniljesukker revet sitronskall efter behag
PYNT valnøttkjerner
|
|
|
Slik gjør du |
KAKE Riv gulrøttene og hell oljen over. Visp egg og sukker vispes til eggedosis Bland mel, natron og kanel og sikt melblandingen forsiktig i eggedosisen Rør inn gulrøtter/olje til slutt og hell i smurt og strødd form. Stek på svak varme, ca 175°C i ca 60 min.
KREM Kjør alt sammen i kjøkkenmaskin og smør på kaken når den er avkjølt.
Pynt med valnøttkjerner.
|
Kilde: Rustibus |
|