Tilbake

Gulrotkake god som gull

En deilig gulrotkake, utrolig lett og luftig, den bare smelter på tungen! Denne forsvinner fort, og alle som smaker den skamroser oppskriften. Denne oppskriften passer til rund form (på bildet er brukt 26 cm), dobbelt porsjon passer til stor langpanne. (Jeg lager alltid dobbelt porsjon...) NB! Velger man fløteost som Philadelphia eller Tine Kremost istedet for Primula som er basert på smelteost får ikke kremen samme konsistens, den renner mer og smaker annerledes. Prøv evt. ut begge og bruk din favoritt. Kaken bør helst stå minst ett døgn med krem før servering - den blir faktisk bedre etterhvert!
Ingredienser Bilde
KAKE
ca 6 dl grovt revne gulrøtter
2 dl olje (f.eks. soya)
4 egg
3,5 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel

OSTEKREM
125 g Primula ost
90 g margarin (må være myk)
1 ts vaniljesukker
revet sitronskall efter behag

PYNT
valnøttkjerner
Gulrotkake god som gull
Slik gjør du
KAKE
Riv gulrøttene og hell oljen over.
Visp egg og sukker vispes til eggedosis
Bland mel, natron og kanel og sikt melblandingen forsiktig i eggedosisen
Rør inn gulrøtter/olje til slutt og hell i smurt og strødd form.
Stek på svak varme, ca 175°C i ca 60 min.

KREM
Kjør alt sammen i kjøkkenmaskin og smør på kaken når den er avkjølt.

Pynt med valnøttkjerner.
Kilde: Rustibus