Ole Gunnars Sjokoladekake |
|
Denne mektige kaken skal avkjøles i minst tre-fire timer før den er klar for servering, så det er lurt å lage den kvelden før...
|
Ingredienser |
Bilde |
200 g smør 200 g mørk, bitter sjokolade 4 egg 2 dl sukker 2,5 dl hvetemel 1 ts bakepulver
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smør og sjokolade i en skål over en gryte med kokende vann. Husk å røre, for sjokolade brenner fort. Pisk samtidig egg og sukker sammen til du har en luftig masse. Avkjøl smør og sjokolade blandingen og visp den forsiktig sammen med eggedosisen. Vend forsiktig melet og bakepulveret i deigen og hell den i en smurt springform på ca 2liter.
Stek kaken på 225 grader i 12-15 min (heller 12 enn 15) la kaken avkjøle og sett den i kjøleskapet over natten eller 3-4 timer minst. Server med litt vanilje is eller visp litt yoghurt naturell og creme fraiche med melis.
|
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Utprøvd med økologiske råvarer |
Kilde: Sara |