Tilbake

Sitronpai med marengs

Dette er en frisk og lett kake som går an å spise flere stykker av, selv for mindre kakemonser. Oppskriften er stor, så bruk gjerne en form som er litt større enn en vanlig kakeform. Den bør lages samme dag som den skal spises.
Ingredienser Bilde
BUNN:
200 g hvetemel
125 g smør (plantemargarin hvis du ikke skal ha melkeprodukter i)
3 ss sukker
1 eggeplomme

FYLL:
4 eggeplommer
4 ss maisennamel
1 1/2 dl vann
2 dl sukker
revet skall av 2 sitroner, helst økologiske
3 ss sitronsaft
2 ts smør (plantemargarin)

MARENGSTOPP:
4 eggehviter
110 g sukker
2 ts sitronsaft
Sitronpai med marengs
Slik gjør du
BUNN:
Smuldre smøret i melet, tilsett sukker og eggeplomme og arbeid deigen raskt sammen. La den hvile en time og lag fyllet i mellomtiden. Trykk deigen ut i en paiform, også litt oppover kantene.

Forstek bunnen ved 250 gr. i 10 minutter.

FYLL:

Varm opp vann, maisennamel og sukker til det tykner. Tilsett eggeplommene, sitronskall, saft og smør, og la det stå på svak varme til det blir tykt. Rør hele tiden. Avkjøl.

TOPP:
Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret. Pisk i noen minutter til og tilsett sitronsaften.

Legg sitronkremen i paibunnen og bre marengsmassen over. Stek videre ved 175 grader i 10-15 minutter, lenger hvis ikke marengsen ser tørr ut.

Kaken serveres kald.
Spesielle egenskaper
Uten melkeprodukter
Kilde: Oddny