Brød med rødbeter |
|
Dette er en oppskrift laget for bakemaskin, men det burde gå like greit å bake det på vanlig måte. Havremelet gjør det saftig og holdbart. Dette egner seg ikke til baking over natten, for da må du stå opp midt på natten og ha i rødbetene ;-) i alle fall hvis du ikke vil ha et rosa brød.
|
Ingredienser |
Bilde |
3,5 dl vann 3 ss olje 7,5 dl hvetemel 2 dl havremel (helsekost) 2 ts tørrgjær 1 ts salt Litt hirse eller linfrø (helsekost) 1 neve revne rødbeter (ca en halv, liten rødbete) |
|
|
Slik gjør du |
Brødbakemaskin: Bland alt unntatt rødbetene i beholderen. Velg et program som har varsling for nøtter og denslags (etter ca 20 min). Ha i rødbetene når maskinen varsler.
Vanlig baking: Lag gjærdeig som du pleier. Tilsett rødbeter mot slutten av eltingen. Brødet passer i vanlig brødform.
|
Spesielle egenskaper |
Tilpasset brødbakemaskin, Uten egg, Uten melkeprodukter |
Kilde: Kakemonsen.no |
|