Lys julefruktkake |
|
Lys og lett, men likevel saftig. |
Ingredienser |
Bilde |
200 g smør 2,5 dl sukker 4 egg 125 g fiken 1/2 dl hakkede mandler 50 g rosiner 10 coctailbær (røde) 50 g aprikoser 3,5 dl hvetemel 1/2 ts bakepulver |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen. Del coctailbærene i to og finhakk fiken og aprikoser. Hakk mandlene. Hell litt av hvetemelet i røren. Hell over frukt/mandler og resten av melet med bakepulver. Løft litt i frukten slik at den blir dekket med mel og rør deretter rundt så alt blandes inn i røren. Dette for at frukten ikke skal synke til bunnen av formen. Smør og strø en form, enten formkakeform eller en med hull i midten (bildet). Det er viktig at den er godt smurt og strødd, for frukten henger godt fast! Stekes ved 175 grader i 1 time og 15 minutter. Legg et matpapir over de første tre kvarterene av steketiden, så blir den ikke for mørk på toppen.
Denne kaken har ikke vondt av å ligge på venting et par dager. |
Kilde: Kakemonsen.no |
|