Tilbake

Lys julefruktkake

Lys og lett, men likevel saftig.
Ingredienser Bilde
200 g smør
2,5 dl sukker
4 egg
125 g fiken
1/2 dl hakkede mandler
50 g rosiner
10 coctailbær (røde)
50 g aprikoser
3,5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Lys julefruktkake
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen.
Del coctailbærene i to og finhakk fiken og aprikoser. Hakk mandlene. Hell litt av hvetemelet i røren. Hell over frukt/mandler og resten av melet med bakepulver. Løft litt i frukten slik at den blir dekket med mel og rør deretter rundt så alt blandes inn i røren. Dette for at frukten ikke skal synke til bunnen av formen.
Smør og strø en form, enten formkakeform eller en med hull i midten (bildet). Det er viktig at den er godt smurt og strødd, for frukten henger godt fast!
Stekes ved 175 grader i 1 time og 15 minutter. Legg et matpapir over de første tre kvarterene av steketiden, så blir den ikke for mørk på toppen.

Denne kaken har ikke vondt av å ligge på venting et par dager.
Kilde: Kakemonsen.no