Tilbake

Eksotisk festkake

Lett og frisk kake. Den er stor, du trenger 26 cm form.
Ingredienser Bilde
Bunn:
20 g smør
30 g sukker
100 g havregryn (små)
--
60 g cornflakes
40 g sukker
100 g smeltet smør

Mangopuré:
300 g mangopuré (ca 2 stk)
150 g yoghurt naturell
50 g sukker
5 gelatinplater

Ananaspuré:
350 g ananas (ca 1 boks) (vekt uten saft-den siles fra)
150 g yoghurt naturell
6 gelatinplater

Kokosmelkpuré
400 ml kokosmelk (1 boks)
150 g yoghurt naturell
50 g sukker
7 gelatinplater

Pynt:
Forskjellige sydfrukter. På bildet er det brukt ett granateple, noen druer og en stjernefrukt.
Evt litt klar el. gul gelé til å pensle over. Kokosmasse til kanten rundt.

26 cm springform (bare kanten, du lager kaken rett på fatet)
Eksotisk festkake
Slik gjør du
Bunnen:
Smelt 20 g smør og 30 g sukker på en stekepanne. Bland inn havregrynene og la det bli gyllent. Avkjøl. Smelt resten av smøret. Bland cornflakes, sukker og havregryn og rør inn smøret. Trykk massen ut i en 26 cm springform på et kakefat. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager første del av fyllet.

Mangopuré:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Mos mangoene i hurtigmikser eller lignende. Tilsett yoghurt og sukker og bland alt godt. Smelt gelatinen i vannbad. Når den er blitt flytende, tilsettes den i en tynn stråle mens du rører. La pureen stivne litt så den blir litt tyktflytende, og hell den over kakebunnen. Sett i kjøleskap til den har stivnet.

Ananaspuré:
Sett gelatinplatene i kaldt vann. Mos ananas i hurtigmikseren, og tilsett yoghurt og smeltet gelatin på samme måte som i mangopureen. La denne også stå litt så den stivner, og hell den forsiktig over kaken. Sett i kjøleskap til den har stivnet.

Kokospuré:
Bland kokosmelk, sukker og yoghurt. Tilsett oppbløtt og smeltet gelatin. La den stå til den tykner og hell den over kaken. Settes i kjøleskap igjen.

Når kaken har stivnet helt, gjerne neste dag, pynter du den med frukt etter ønske. For å få den blank, kan du pensle med litt gelé, for eksempel ananas- eller sitrongelé.

Dekorer siden på kaken med kokosmasse.

Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: Diana/Tyskland