Eksotisk festkake |
|
Lett og frisk kake. Den er stor, du trenger 26 cm form. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 20 g smør 30 g sukker 100 g havregryn (små) -- 60 g cornflakes 40 g sukker 100 g smeltet smør
Mangopuré: 300 g mangopuré (ca 2 stk) 150 g yoghurt naturell 50 g sukker 5 gelatinplater
Ananaspuré: 350 g ananas (ca 1 boks) (vekt uten saft-den siles fra) 150 g yoghurt naturell 6 gelatinplater
Kokosmelkpuré 400 ml kokosmelk (1 boks) 150 g yoghurt naturell 50 g sukker 7 gelatinplater
Pynt: Forskjellige sydfrukter. På bildet er det brukt ett granateple, noen druer og en stjernefrukt. Evt litt klar el. gul gelé til å pensle over. Kokosmasse til kanten rundt.
26 cm springform (bare kanten, du lager kaken rett på fatet)
|
|
|
Slik gjør du |
Bunnen: Smelt 20 g smør og 30 g sukker på en stekepanne. Bland inn havregrynene og la det bli gyllent. Avkjøl. Smelt resten av smøret. Bland cornflakes, sukker og havregryn og rør inn smøret. Trykk massen ut i en 26 cm springform på et kakefat. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager første del av fyllet.
Mangopuré: Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Mos mangoene i hurtigmikser eller lignende. Tilsett yoghurt og sukker og bland alt godt. Smelt gelatinen i vannbad. Når den er blitt flytende, tilsettes den i en tynn stråle mens du rører. La pureen stivne litt så den blir litt tyktflytende, og hell den over kakebunnen. Sett i kjøleskap til den har stivnet.
Ananaspuré: Sett gelatinplatene i kaldt vann. Mos ananas i hurtigmikseren, og tilsett yoghurt og smeltet gelatin på samme måte som i mangopureen. La denne også stå litt så den stivner, og hell den forsiktig over kaken. Sett i kjøleskap til den har stivnet.
Kokospuré: Bland kokosmelk, sukker og yoghurt. Tilsett oppbløtt og smeltet gelatin. La den stå til den tykner og hell den over kaken. Settes i kjøleskap igjen.
Når kaken har stivnet helt, gjerne neste dag, pynter du den med frukt etter ønske. For å få den blank, kan du pensle med litt gelé, for eksempel ananas- eller sitrongelé.
Dekorer siden på kaken med kokosmasse.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Diana/Tyskland |
|