SJOKOLADEISKAKE MED KOKOS |
|
Kjempegod kake som anbefales på det sterkeste. |
Ingredienser |
Bilde |
Kakebunn: 3 eggehviter 1 dl sukker 1/2 plate kokesjokolade 2 1/2 dl kokosmasse
Sjokoladeiskrem: 3 eggeplommer 1 dl sukker 3 dl kremfløte 1 plate kokesjokolade |
|
|
Slik gjør du |
Kakebunn: Pisk eggehvite og sukker stiv. Bland revet sjokolade med kokos og skjær det forsiktig inn. Smør godt en kakeform (24 cm) og fordel deigen utover. (Her kan man også smørre to brødformer og steke i disse.) Stekes ved 150 grader til den er lett gyllen. Del kaken i to og ha to lag med krem i.
Sjokoladeiskrem: Pisk eggeplommene og sukkeret til en eggedosis. Bland inn stivpisket krem og grovhakket kokesjokolade. Rasp litt kokesjokolade på toppen som pynt. Kaken settes i frysen 5-8 timer. Den er best om den står ute litt før den serveres.
Litt rom i kremen (malibu , coconut) - smaker veldig godt til. Men har kan man nok bruke fantasien..... - eller bare ha kremes som den er. (eks. bailys, cognac, annen likør, - men bare en liten dash)
|
Kilde: Monica |
|