Sitronsnitter |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 150 g lettrømme (ca 2 dl) 6 ss olje 2 egg 4 ts vaniljesukker 1 klype salt 3 ts sukker 250 g hvetemel 1 ss kakao 3 ts bakepulver 150 malte mandler eller nøtter
Fyll: 125 g smør 7 egg (6 hvis de er store) 1 l Biola eller annen surmelk 150 g sukker 2,5 dl melk revet skall og saft av 2 sitroner, helst usprøytede 150 g hvetemel 1 ts bakepulver evt 2 ss sitronlikør
noen kaffefilter eller et klede til siling av surmelk melis til å drysse over bakepapir til formen
|
|
|
Slik gjør du |
Start med å sette surmelk til siling, så taper du ikke tid hvis du må sile i flere omganger: Hell den i et kaffefilter eller et klede og la den stå i 5-10 minutter. Hvis du bruker kaffefilter, blir det da ca 3 filtre som skal siles, så dette går det litt tid til. Hvis du får silt fra ca 2 dl væske av en liter surmelk kan du være fornøyd. Væsken kan du bruke til brødbaking.
Bunnen: Bland egg, rømme, olje, vaniljesukker, sukker og salt. Bland hvetemel, kakao og bakepulver. Elt sammen alle ingrediensene, ikke elt lenger enn nødvendig. Deigen skal være fast. Trykk eller kjevle deigen ut på bakepapir i en stor langpanne.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Fyllet: Smelt smøret. Skill eggene. Bland smør, eggeplommer og søtmelk. Visp inn hvetemel og bakepulver. Bland inn den avsilte surmelken, sitronsaft, sitronskall og evt. likør. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn. Hell massen over deigen i langpannen og fordel den jevnt utover. Sett kaken i stekeovnen og skru ned temperaturen til 170 grader. Stekes i 45-50 minutter.
La kaken kjøle av og dryss melis over før kaken skjæres i firkanter.
|
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Kakemonsen.no |
|