Tilbake

Sitronsnitter

Ingredienser Bilde
Bunn:
150 g lettrømme (ca 2 dl)
6 ss olje
2 egg
4 ts vaniljesukker
1 klype salt
3 ts sukker
250 g hvetemel
1 ss kakao
3 ts bakepulver
150 malte mandler eller nøtter

Fyll:
125 g smør
7 egg (6 hvis de er store)
1 l Biola eller annen surmelk
150 g sukker
2,5 dl melk
revet skall og saft av 2 sitroner, helst usprøytede
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
evt 2 ss sitronlikør

noen kaffefilter eller et klede til siling av surmelk
melis til å drysse over
bakepapir til formen
Sitronsnitter
Slik gjør du
Start med å sette surmelk til siling, så taper du ikke tid hvis du må sile i
flere omganger: Hell den i et kaffefilter eller et klede og la den stå i
5-10 minutter. Hvis du bruker kaffefilter, blir det da ca 3 filtre som skal
siles, så dette går det litt tid til. Hvis du får silt fra ca 2 dl væske av
en liter surmelk kan du være fornøyd. Væsken kan du bruke til brødbaking.

Bunnen:
Bland egg, rømme, olje, vaniljesukker, sukker og salt. Bland hvetemel, kakao og
bakepulver. Elt sammen alle ingrediensene, ikke elt lenger enn nødvendig.
Deigen skal være fast. Trykk eller kjevle deigen ut på bakepapir i en stor
langpanne.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Fyllet:
Smelt smøret. Skill eggene. Bland smør, eggeplommer og søtmelk. Visp inn
hvetemel og bakepulver. Bland inn den avsilte surmelken, sitronsaft,
sitronskall og evt. likør. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig
inn.
Hell massen over deigen i langpannen og fordel den jevnt utover.
Sett kaken i stekeovnen og skru ned temperaturen til 170 grader. Stekes i
45-50 minutter.

La kaken kjøle av og dryss melis over før kaken skjæres i firkanter.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Kakemonsen.no