Amerikansk sjokoladekake |
|
Dette er den typen sjokoladekake som er litt rå inni. Altså den beste typen, spør du meg! Sjokoladen må være god- dvs høyt innhold av kakao.
Pecan kan byttes ut med andre nøtter- eller sløyfes! |
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 1 dl finhakkede, steinfrie svisker 4 ss appelsinsaft 225 g mørk sjokolade 115 g smør 3 eggeplommer 1 dl sukker 35 g hvetemel eller maisenna 100 g ristede og hakkede pecannøtter 3 eggehviter 1 dl sukker
GLASUR OG PYNT 225 g mørk sjokolade 115 g smør 1 ss lys sirup 50 g ristede og hakkede pecannøtter 16 hele pecannøtter |
|
|
Slik gjør du |
BUNN: La svisker og appelsinsaft trekke i 1/2 time. Smelt smør og smelt sjokoladen i dette. Pisk eggedosis av egg og 1 dl sukker. Rør sjokoladeblandingen i. Tilsett mel, nøtter, svisker og appelsinsaft. Pisk eggehvitene meget stive. Dryss i 1 dl sukker og pisk videre røren er glatt. Bland først 1/3 i kakedeigen og vend deretter resten forsiktig i. Legg bakepapir i bunnen av en ca 22 cm springform. Smør papiret og sidene av formen. Hell røren i. Stekes ved 190 grader i ca 40 minutter. Avkjøl kaken og trykk den jevn, for den vil synke i midten. Vend kaken på en rist og fjern bakepapiret i bunnen.
GLASUR: Smelt sjokolade, smør og sirup i vannbad. Avkjøl til glasuren er så tykk at den kan smøres på kaken. Legg først på et tynt lag, la dette stivne, og smør deretter på resten. Pynt med hakkede nøtter rundt kanten av kaken og de hele nøttene oppå.
|
Kilde: Oddny |
|