Skillingsboller |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
200 g smør/margarin 1,5 dl melk 50 g gjær 1/4 ts salt 1/2 dl sukker 2 egg 9 dl hvetemel
FYLL: 75-100 g kaldt smør/margarin 2 ts malt kardemomme 2,5 ts. sukker
PENSLING: egg
Glasur: 1 dl melis 3/4 ss vann
|
|
|
Slik gjør du |
Lag som vanlige hveteboller. Etterpå ruller du ut deigen til et rektangel. Strø på med kardemomme, sukker og legg på tynne skriver med smør (bruk ostehøvel). Rull deigen sammen til en rull ved å starte med langsiden. Skjær i 1-1,5 cm tykke skiver og legg på et bakepapirovertrukket stekebrett. La bollene heve i 45 minutter. Pensle bollene og stek ved 225 grader i stekeovn i rundt 10 minutter. Sjekk ofte, de blir fort stekt. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: olayaah |
|