Saftig langpannekake |
|
Svært saftig og god sjokoladekake.
Del oppskriften på tre så passer den til en rund form.
Rømmen kan erstattes med 1 dl. melk.
Du må ikke ha med kokesjokoladen i glasuren.
Det er lurt å smøre glasuren utover kaken mens kaken er lunken. Da er det mye enklere.
|
Ingredienser |
|
6 egg 6 kopper sukker 6 kopper hvetemel 3 ss kakao (toppede) 3 ts vaniljesukker 7 1/2 ts bakepulver 3 kopper melk (helt fulle) ca. 1/2 beger rømme 450 g margarin
Glasur: ca. 100 g margarin ca. 2 ss kaffe 1 plate kokesjokolade 3 ss kakao 1 pakke melis 2 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Egg og sukker vispes til eggedosis. Mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver siktes i. Melk og rømme helles i. Smeltet margarin has i helt til slutt. Ikke rør for mye etter at margarinen er kommet i.
Stekes på 170 grader i ca. 45 min.
Glasur: Bland melis og margarin (ikke smeltet)i mikseren. Tilsett kaffe, smeltet kokesjokolade, kakao og vaniljesukker. Mikses godt. Dersom du synes at glasuren er for tykk, tilsett litt mer kaffe.
|
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Vigdis |
|