Tilbake

Saftig langpannekake

Svært saftig og god sjokoladekake. Del oppskriften på tre så passer den til en rund form. Rømmen kan erstattes med 1 dl. melk. Du må ikke ha med kokesjokoladen i glasuren. Det er lurt å smøre glasuren utover kaken mens kaken er lunken. Da er det mye enklere.
Ingredienser  
6 egg
6 kopper sukker
6 kopper hvetemel
3 ss kakao (toppede)
3 ts vaniljesukker
7 1/2 ts bakepulver
3 kopper melk (helt fulle)
ca. 1/2 beger rømme
450 g margarin

Glasur:
ca. 100 g margarin
ca. 2 ss kaffe
1 plate kokesjokolade
3 ss kakao
1 pakke melis
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Egg og sukker vispes til eggedosis.
Mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver siktes i. Melk og rømme helles i. Smeltet margarin has i helt til slutt. Ikke rør for mye etter at margarinen er kommet i.

Stekes på 170 grader i ca. 45 min.

Glasur:
Bland melis og margarin (ikke smeltet)i mikseren. Tilsett kaffe, smeltet kokesjokolade, kakao og vaniljesukker. Mikses godt. Dersom du synes at glasuren er for tykk, tilsett litt mer kaffe.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Vigdis