Cathrines ostekake |
|
Denne kaken er en klassiker og smaker helt himmelsk. |
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 1 pakke kjeks (Bixit) 175 gram smeltet smør
OSTEKREM: 1 pakke Philadelphia ost 1 boks lettrømme 120 gram melis (ikke mindre!!) 1 liten pakke kremfløte (1/3 l) 1 pakke sitrongele (NB: lages med halv mengde vann!) 1 pakke jordbærgele til lokk på kaken.
|
|
|
Slik gjør du |
Bland sammen smør og knust kjeks. Kle bunnen av en rund kakeform med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i kakeformen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen. Bland sammen ost, rømme og melis i en mikser. Kok opp 2 1/2 dl vann og ha gelepulveret oppi. La det avkjøles litt før du heller geleen i en tynn stråle oppi ostekremen mens du rører forsiktig. Pisk kremfløten. Miks alt skikkelig sammen og hell det oppi kakeformen, over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer, til den er helt stiv. Lag jordbærgeleen med halv mengde vann (2 1/2 dl) og la den avkjøles litt før du heller den over kaken. La den stivne helt i kjøleskapet.
Jeg pleier å ha litt frosne bær oppi den varme jordbærgeleen før jeg heller den over kaken, da blir den fortere kjølig, og bærene blir fin pynt under geleen på ostekaken:)
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Cathrine (Oppskrift og foto) |
|