Tilbake

Bestemors syndige eplekake

Dette er min bestemors oppskrift som jeg har gjort litt mere syndig med kransekakemasse og karamellsaus i.
Ingredienser Bilde
125 gr. margarin
250 gr. sukker
2 store egg
250 gr. hvetemel
2 ts. bakepulver
1 dl melk
2-3 store syrlige epler
ferdigkjøpt kransekakemasse i "pølse"
karamellsaus fra flaske
sukker og kanel
Bestemors syndige eplekake
Slik gjør du
Margarin og sukker piskes luftig og hvitt. Ha i ett og ett egg, rør godt mellom hvert. Sikt inn hvetemel og bakepulver, røres forsiktig inn vekselvis med melken. Ha røren i rund form 22 - 24 cm. Eplene skrelles og deles i beter. Ferdigkjøpt kransekakemasse i "pølse" skjæres i tynne skiver (bruk ca 10 - 15 cm. av "pølsa") Eplebetene settes tett i formen med kransekakeskiver inn i mellom. Over dette har du noen generøse spruter karamellsaus. Dryss godt med kanel over og tilslutt sukkerdryss over det hele. Stekes ved 175 gr. ca. 45 min. Sjekk med kakepinne i midten om den er stekt. Avkjøles før den serveres. Den er også deilig med vaniljekrem til.
Kilde: ElinL