Sirupskake |
|
|
Ingredienser |
|
250 g hvetemel 125 g sukker 1/2 ts pepper 1/2 ts ingefær 1 ts kanel 1/4 ts nellik 3 ts bakepulver 150 g sirup (1 dl) 3 dl kefir 1 dl syltet appelsinskall eller 50 g sukat
2 former a 1 liter eller 1 liten langpanne
|
|
Slik gjør du |
Sikt alle de tørre ingrediensene. Varm sirupen så den blir flytende. Bland sirup og melk og rør alt til en jevn røre. Bland i sukat/appelsinskall og hell røren i godt smurte former.
Stekes ved 160 grader på nederste rille i ca 40 minutter til den er pent brun og gjennomstekt. Hvelv den på rist.
Kaken er meget holdbar. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten egg |
Kilde: Et gammelt oppskrifthefte fra Alle Kvinner- reg. av Kakemonsen.no |
|