Sukkerbrød |
|
Dette sukkerbrødet blir, på grunn av et enkelt triks, alltid like høyt som kakeformen!
Koppemålet er vanlige norske kaffekopper, mellom 1,5 og 1,7 dl. Har du store egg, kan du ta stor kopp og omvendt. |
Ingredienser |
Bilde |
4 egg 2 kopper sukker 1/2 kopp kokende vann 2 kopper hvetemel 2 ss potetmel 2 ts bakepulver |
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Hell i kokende vann. Sikt i mel og bakepulver.
Fyll røren i en usmurt form og sett den på nederste rille i kald stekeovn. Sett termostaten på 100 grader og skru opp til 175 når kaken er begynt å heve. Stek til den er fint lysebrun, dette tar ca 20-30 minutter eller kanskje noe mer avhengig av stekeovn. Ta den ut av ovnen og sett den straks opp ned på en rist, uten å ta av formen. La den bli kald før den tas ut av formen.
Trikset er altså at formen ikke skal smøres, og at kaken skal bli kald i formen mens den står opp ned. |
Kilde: Oddny |
|