Tilbake

Kokos-brownies

Dette er en oppskrift fra Florida. Det er brukt kokosmelk i stedet for smør, så konsistensen blir en litt annen enn i brownies ellers.
Ingredienser Bilde
160 g mørk sjokolade (jo høyere kakaoinnhold jo bedre)
1 boks (4 dl) kokosmelk (helst litt tykk- dvs minst mulig vann og mest mulig kokos- les på boksen)
4,5 dl sukker
4 egg
2,5 ts vaniljesukker
2 ss mørk rom (kan sløyfes)
3 dl hvetemel
1/2 ts kanel
1/4 ts nellik
2 ts bakepulver

Kokos-brownies
Slik gjør du
Smelt sjokoladen i noe av kokosmelken, enten i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør inn resten av kokosmelken slik at sjokoladen blir godt blandet.

Visp sammen egg, sukker, rom og vaniljesukker. Bland inn sjokolade/kokosmelk. Sikt inn hvetemel, krydder og bakepulver og visp til alt er blandet, men ikke lenger enn nødvendig.

Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stekes ved 180 grader i ca 35 minutter. La kaken avkjøle i langpannen. Skjær i firkanter.

PS. Vi har merket oppskriften "Uten melkeprodukter". Det forutsetter at du finner en sjokolade uten melk eller bestanddeler fra melk i. Det har de i alle fall på helsekostbutikker.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten melkeprodukter
Kilde: Kakemonsen.no