Kardemommekringler |
|
Også god til boller, hvor jeg anvender 450 - 500 gr. mel |
Ingredienser |
|
35 g gjær 100 g smør 100 g sukker 1 - 2 ts. knuste kardemommefrø ca. 375 - 400 g mel
Pynt: Sammenpisket egg til å pensle med |
|
Slik gjør du |
Smør og melk lunes og helles over gjæren som er plukket i små stykker i røren, sukkeret tilsettes og deretter kardemommen. Melet drysses i litt etter litt. Deigen røres sammen og eltes til den er passe smidig og bløt. Deigen deles og rulles til en pølse som skjæres ut i ca. 12 like store stykker. Hver av disse eltes og trilles ut til fingertykke stykker som formes til kringler, som deretter legges på smurte plater. Heves lunt og tildekket i 25-30 min. og bakes på nederste rille i ovnen ved 225 gr. i 7 - 8 min. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Ingelise Tullin |
|