Tilbake

Sjokoladekake med nøttelokk

Vanvittig god, bare prøv !
Ingredienser Bilde
100 g smør
3 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
4 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
1 krm salt
2 egg

Nøttelokket:
200 g blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter.

Glasur:
1 dl sukker
1 dl sirup
1 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 ts smør
Sjokoladekake med nøttelokk
Slik gjør du
Hakk nøttene grovt. Smelt smøret. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett smeltet smør og egg. Rør til røren er glatt.
Hell dette i en godt smurt rund form, 24 cm i diameter, og strø over nøttene.
Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Bland sammen sukker, sirup, og fløten og kok det opp. La det koke i 3-4 minutter til massen tykner noe. Ta den fra varmen og tilsett vaniljesukker og smør. Hell denne varme glasuren over kaken, og sett kaken tilbake i ovnen i ca. 7 minutter, eller til glasuren begynner å boble.
Kilde: Cille