Sjokoladekake med nøttelokk |
|
Vanvittig god, bare prøv ! |
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 3 dl sukker 1 1/2 dl hvetemel 4 ss kakao 1 1/2 ts vaniljesukker 1 krm salt 2 egg
Nøttelokket: 200 g blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter.
Glasur: 1 dl sukker 1 dl sirup 1 dl kremfløte 2 ts vaniljesukker 1 ts smør |
|
|
Slik gjør du |
Hakk nøttene grovt. Smelt smøret. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett smeltet smør og egg. Rør til røren er glatt. Hell dette i en godt smurt rund form, 24 cm i diameter, og strø over nøttene. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Bland sammen sukker, sirup, og fløten og kok det opp. La det koke i 3-4 minutter til massen tykner noe. Ta den fra varmen og tilsett vaniljesukker og smør. Hell denne varme glasuren over kaken, og sett kaken tilbake i ovnen i ca. 7 minutter, eller til glasuren begynner å boble. |
Kilde: Cille |
|