Trøffelkake |
|
Lys sjokoladekake som smaker best når den får stå kaldt et døgn og trekt til seg fyllet og glasuren. |
Ingredienser |
Bilde |
150 g smør 300 g sukker 2 egg 2 dl melk 1/2 plate sjokolade 2 1/2 ts bakepulver 300 g hvetemel
FYLL OG GLASUR: 50 g smør 250 g melis 1/2 plate sjokolade 3 ss kaffe 1 egg 1 ts romessens
|
|
|
Slik gjør du |
Smør og sukker røres hvitt. Et egg om gangen. Smelt sjokoladen i melken. Alt røres sammen. Stekes i rundform, 170 gr. i 45 min-1 time på nederste rist.
Smør og melis røres sammen. Sjokoladen smeltes i kaffen. Fyllet blandes sammen. Når kaken er kald fylles den inni og utenpå. Bruk en gaffel til å lage mønster oppå kaken.
|
Kilde: Jannike. Foto: Rita |