Lindas opp-ned-ostekake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Første lag: 1 pk gele, men bruk bare 4 dl vann. Hell geleen over i formen, la den stivne.
Andre lag: 1 beger lettrømme 110 g melis 1 ts vaniljesukker 1 boks Philadelphia ost naturell 3 dl fløte piskes 1 pk sitrongele lages etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 ½ dl vann. Avkjøles.
Tredje lag: 250 g smør 2 pk Mariekjeks/havrekjeks
|
|
|
Slik gjør du |
Rømme, melis, vaniljesukker og ost blandes og røres glatt, bruk gjerne foodprocessor. Blandes sammen med pisket krem og avkjølt gele, og helles over den stivnede geleen i formen. La det stivne.
Smøret smeltes og kjeksen knuses (bruk foodprocessor). Blandes sammen og strykes jevnt over på toppen av den stivnede osteblandingen. La alt stå til kjeksblandingen er stivnet.
|
Kilde: Tekst og foto: Linda Janson Amundstad |
|