Tilbake

God formkake

Ingredienser Bilde
300 g smør/margarin
4 dl sukker
5 egg
6 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl fløte
1 appelsin

Pynt: frukt, bær og melisdryss
God formkake
Slik gjør du
Visp smør og sukker til en lys krem, knekk ett egg om gangen i smørkremen og visp godt mellom hvert egg, slik at smørkremen ikke skiller seg. Bland bakepulver og mel og visp det forsiktig inn i smørkremen. Bland også inn fløten til en jevn røre. Vask appelsinen. Riv litt av skallet, del appelsinen i to og press ut saften. bland både saft og skall i røren. Benytt en stor form (2 l). Smør godt og dryss et tynt lag med mel i formen. Tøm deigen oppi.

Stek kaken i varm ovn, 165 grader, nederste rille, i ca 1 time.

Når du tar den ut av ovnen så la den stå i formen i ca 10 min før du hvelver den over på en rist. La formen ligge over kaken til den er avkjølt.
Kilde: Tekst og foto: Linda Janson Amundstad