God formkake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
300 g smør/margarin 4 dl sukker 5 egg 6 dl hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 1 1/2 dl fløte 1 appelsin Pynt: frukt, bær og melisdryss
|
|
|
Slik gjør du |
Visp smør og sukker til en lys krem, knekk ett egg om gangen i smørkremen og visp godt mellom hvert egg, slik at smørkremen ikke skiller seg. Bland bakepulver og mel og visp det forsiktig inn i smørkremen. Bland også inn fløten til en jevn røre. Vask appelsinen. Riv litt av skallet, del appelsinen i to og press ut saften. bland både saft og skall i røren. Benytt en stor form (2 l). Smør godt og dryss et tynt lag med mel i formen. Tøm deigen oppi. Stek kaken i varm ovn, 165 grader, nederste rille, i ca 1 time. Når du tar den ut av ovnen så la den stå i formen i ca 10 min før du hvelver den over på en rist. La formen ligge over kaken til den er avkjølt.
|
Kilde: Tekst og foto: Linda Janson Amundstad |
|