Tilbake

Ostekake med rabarbrafyll

Ingredienser Bilde
Bunn:
50 g malte mandler
1 egg
75 g smør
75 g hvetemel
3 ss sukker

Rabarbrafyll:
350 g rabarbra
125 g sukker
2 ss vann
2 ss maisenamel

Ostemasse:
250 g naturell fløteost (2 pk Tine)
85 g sukker
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
2,5 dl kremfløte
Ostekake med rabarbrafyll
Slik gjør du
Bunnen: Mal mandlene. Rør inn egg, sukker og hvetemel. Trykk deigen ut i en 22 cm springform eller en paiform. Det kan lekke litt ut av springformer, så sett den evt. på plate med bakepapir i ovnen. Stekes i 15 minutter på 200 grader.

Kutt rabarbraen i 1 cm biter og kok den opp sammen med vann og sukker. La den koke noen minutter til den begynner å gi fra seg væske og blir litt myk. Rør ut maisenaen i litt vann og tilsett dette.

Ostemasse:
Bland osten med sukkeret og tilsett ett egg om gangen. Tilsett hvetemel og kremfløte og rør til det er jevnt.

Legg rabarbramassen over bunnen som har stekt i 15 minutter. Hell deretter ostemassen forsiktig over. Stek videre ved 200 grader i 45 minutter. Kaken synker kanskje litt sammen når den kommer ut av ovnen.

Serveres lunken eller kald. Dryss melis over før servering. Is eller krem er godt til, men ikke nødvendig.
Kilde: Oddny