Ostekake med rabarbrafyll |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 50 g malte mandler 1 egg 75 g smør 75 g hvetemel 3 ss sukker
Rabarbrafyll: 350 g rabarbra 125 g sukker 2 ss vann 2 ss maisenamel
Ostemasse: 250 g naturell fløteost (2 pk Tine) 85 g sukker 2 egg 2 ss hvetemel 1 ts vaniljesukker 2,5 dl kremfløte |
|
|
Slik gjør du |
Bunnen: Mal mandlene. Rør inn egg, sukker og hvetemel. Trykk deigen ut i en 22 cm springform eller en paiform. Det kan lekke litt ut av springformer, så sett den evt. på plate med bakepapir i ovnen. Stekes i 15 minutter på 200 grader.
Kutt rabarbraen i 1 cm biter og kok den opp sammen med vann og sukker. La den koke noen minutter til den begynner å gi fra seg væske og blir litt myk. Rør ut maisenaen i litt vann og tilsett dette.
Ostemasse: Bland osten med sukkeret og tilsett ett egg om gangen. Tilsett hvetemel og kremfløte og rør til det er jevnt.
Legg rabarbramassen over bunnen som har stekt i 15 minutter. Hell deretter ostemassen forsiktig over. Stek videre ved 200 grader i 45 minutter. Kaken synker kanskje litt sammen når den kommer ut av ovnen.
Serveres lunken eller kald. Dryss melis over før servering. Is eller krem er godt til, men ikke nødvendig. |
Kilde: Oddny |
|