Banan- og sjokolademuffins |
|
12 store eller 18 mellomstore. |
Ingredienser |
Bilde |
2 egg 120 g brunt sukker 1 klype salt 80 ml planteolje ca 500 g modne bananer (3-4 stk) 90 g sammalt, grov hvete 100 g hvetemel 2 ts bakepulver ½ ts natron 100 g kokesjokolade, finhakket Muffinsformer, evt. muffinsbrett (anbefales)
Evt. litt smeltet sjokolade til overtrekk
|
|
|
Slik gjør du |
Rør sammen egg, sukker, salt og olje. Bland hvetemel, grovt mel, natron og bakepulver. Skrell bananene og vei opp 375 gram. Knus disse med gaffel. Bland det våte, det tørre og bananene, ikke rør mer enn nødvendig. Tilsett hakket sjokolade. Fordeles i muffinsformer. Du kan evt. bruke muffinsbrett, og sette papirformer i dette. Da får du alltid fin fasong på muffinsene. Stekes ved 175 grader i 20-25 minutter.
|
Kilde: Bella |
|