Tilbake

Opp-ned-kake med kirsebær

Ingredienser Bilde
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 ss sitronsaft
160 g sukker
150 g kesam (normal) eller lettrømme
125 g mykt smør eller margarin
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
50 g malte mandler
1 klype salt

400 g kirsebær (friske eller hermetiserte, evt. annen frukt/ bær. På bildet er det brukt en boks hermetiske kirsebær og noen aprikoser.
1 ss melis
Opp-ned-kake med kirsebær
Slik gjør du
Rør eggeplommer sammen med sitronsaft, kesam/rømme og sukker til det er luftig. Tilsett det myke smøret og rør kraftig. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det i røren sammen med mandlene.
Stivpisk eggehvitene med en klype salt og bland alt forsiktig.

Smør en form (hjerteform, rund eller noe annet) og legg bakepapir i bunnen. Fordel bærene utover. Hell deigen over og jevn ut. Kaken på bildet er laget i brødform. Den ble litt høy på midten, og det er ikke så smart når den skal serveres opp-ned. Dette problemet er mindre i andre former der kaken får større overflate.

Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter. Prøv med en pinne om den er stekt. La den stå i formen ca 5 minutter og hvelv den deretter på en rist. Trekk av bakepapiret og la kaken avkjøle helt. Dryss et tynt lag melis over før servering.
Kilde: Oddny