Opp-ned-kake med kirsebær |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
4 eggeplommer 4 eggehviter 1 ss sitronsaft 160 g sukker 150 g kesam (normal) eller lettrømme 125 g mykt smør eller margarin 250 g hvetemel 2 ts bakepulver 50 g malte mandler 1 klype salt
400 g kirsebær (friske eller hermetiserte, evt. annen frukt/ bær. På bildet er det brukt en boks hermetiske kirsebær og noen aprikoser. 1 ss melis
|
|
|
Slik gjør du |
Rør eggeplommer sammen med sitronsaft, kesam/rømme og sukker til det er luftig. Tilsett det myke smøret og rør kraftig. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det i røren sammen med mandlene. Stivpisk eggehvitene med en klype salt og bland alt forsiktig.
Smør en form (hjerteform, rund eller noe annet) og legg bakepapir i bunnen. Fordel bærene utover. Hell deigen over og jevn ut. Kaken på bildet er laget i brødform. Den ble litt høy på midten, og det er ikke så smart når den skal serveres opp-ned. Dette problemet er mindre i andre former der kaken får større overflate.
Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter. Prøv med en pinne om den er stekt. La den stå i formen ca 5 minutter og hvelv den deretter på en rist. Trekk av bakepapiret og la kaken avkjøle helt. Dryss et tynt lag melis over før servering.
|
Kilde: Oddny |
|