Tilbake

Fjellturkake

Denne kaken burde tilfredsstille de fleste turgåere: De som alltid har sjokolade med seg, de som bruker rosiner for å dekke energibehovet, og de som har med noe på en lommelerke. Den er bakt i avlang form, er derfor grei å ha i sekken, og den er holdbar i opp til en uke.
Ingredienser Bilde
125 g rosiner eller hakkede svisker, eller blanding
3 ss rom
200 g kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
100 g mykt smør
4 eggehviter
1 klype salt
2 ss sukker
100 g sukker
4 eggeplommer
200 g malte mandler
4 ss maisena
Fjellturkake
Slik gjør du
Legg rosiner/svisker i bløt i rom, helst noen timer.

Kle en avlang form (brødform- ca 30 cm lang) med bakepapir.

Smelt kokesjokolade i kaffen mens det står i vannbad. Rør inn smør i småbiter og bland alt til en jevn masse. Dersom det er nødvendig, lar du blandingen stå i vannbad for å mykne smøret, men ikke la det bli varmere enn nødvendig.

Pisk eggehvitene sammen med en klype salt. Når dette er stivt, tilsetter du 2 ss sukker og pisker litt til.

I bakebollen: Pisk eggeplommer med 100 g sukker. Rør inn sjokoladeblandingen.

Bland mandler og maisena. Hell noe av dette i bakebollen. Hell i frukten og bland det litt. Legg eggehviter og resten av mandlene i lagvis, og bland alt forsiktig med en slikkepott.

Hell røren i formen. Stekes ved 180 gr. i ca en time. Skru av stekeovnen og la kaken stå i ovnen mens den avkjøles. Den er best etter en dag eller to. Den kan oppbevares i folie i kjøleskapet.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Betty