Ostekake med pernod-marinerte bjørnebær |
|
En spennende og litt annerledes ostekake....
|
Ingredienser |
|
150 gr havrekjeks 50 gr. sukker 50 gr. smør 400 gr. Philadelphia ost 200 gr sukker 1 1/2 dl seterrømme 4 egg 1 ss vaniljesukker
Til garnering: 500 gr Bjørnebær 1/2 dl Pernod 2 dl sukkerlake(kokt av 1 1/2 dl vann og 3/4 dl. sukker) 4 pl gelatin
|
|
Slik gjør du |
Bland Pernod og sukkerlake og slå over friske eller tinte Bjørnebær. La det marinere 4-6 timer. Knuste kjeks røres sammen med sukker og smeltet smør. Trykk ut i rund form ca. 22-24 cm. Stek ved 175 gr. ca 8-10 min. Avkjøl. Rør ost og sukker og vaniljesukker til en glatt masse. Rør inn rømme og egg. Hell ostemassen over kjeksbunnen. Stek den ved 175 gr. i ca 45 - 50 min. Avkjøles helt. Gelatinplatene legges i bløt ca 5 min. og smeltes i litt av laken som bærene ligger i, og rør inn i bærlaken. La geleen halvstivne før den og bærene helles over den kalde kaken (som står i formen). La kaken stå kjølig noen timer før servering.
|
Kilde: ElinL |