Tilbake

Ostekake med pernod-marinerte bjørnebær

En spennende og litt annerledes ostekake....
Ingredienser  
150 gr havrekjeks
50 gr. sukker
50 gr. smør
400 gr. Philadelphia ost
200 gr sukker
1 1/2 dl seterrømme
4 egg
1 ss vaniljesukker

Til garnering:
500 gr Bjørnebær
1/2 dl Pernod
2 dl sukkerlake(kokt av 1 1/2 dl vann og 3/4 dl. sukker)
4 pl gelatin
Slik gjør du
Bland Pernod og sukkerlake og slå over friske eller tinte Bjørnebær. La det marinere 4-6 timer.
Knuste kjeks røres sammen med sukker og smeltet smør. Trykk ut i rund form ca. 22-24 cm. Stek ved 175 gr. ca 8-10 min. Avkjøl.
Rør ost og sukker og vaniljesukker til en glatt masse. Rør inn rømme og egg. Hell ostemassen over kjeksbunnen. Stek den ved 175 gr. i ca 45 - 50 min. Avkjøles helt.
Gelatinplatene legges i bløt ca 5 min. og smeltes i litt av laken som bærene ligger i, og rør inn i bærlaken. La geleen halvstivne før den og bærene helles over den kalde kaken (som står i formen). La kaken stå kjølig noen timer før servering.
Kilde: ElinL