Tilbake

Tiramisu-nøttekake

Mektig, men ikke så søt. Smaker perfekt til kaffen!
Ingredienser Bilde
6 egg
225 g sukker
225 g hasselnøtter
litt smør til formene
litt sukker til formene

Fyll:
2 eggeplommer
1 ss sukker
500 g mascarpone, philadelphia eller fløteost naturell
2 dl kremfløte
3 eggehviter
2 ss sukker

Til dynking:
1 dl sterk kaffe
1/2 dl likør, f.eks. Kahlua eller marsala
100 g mørk sjokolade til pynt


Tiramisu-nøttekake
Slik gjør du
Bunnene:
Smør sidene (ikke bunnen) på 3 springformer (24 cm). Hvis du ikke har tre
like former, smør og steker du en om gangen- eller låner former hos naboen.
Dryss sidene lett med sukker. Legg bakepapir over bunnen, legg ringen over
og stram
til slik at papiret sitter fast. Klipp av det overflødige papiret.
Mal nøttene. Pisk eggene i 2 minutter. Hell i sukkeret i 3-4 omganger og
pisk kraftig
mellom hver gang. Pisk til massen er luftig og lys. Bland forsiktig inn
nøttene. Fordel røren i formene.
Løsne ringen litt slik at eventuell luftlomme mellom papiret og bunnen av
formen forsvinner, og fest den igjen. Stek ved 180 grader i 20-25 minutter.
Stek de andre bunnene på samme måte. La bunnene kjøle litt og ta dem ut av
formene, men la bakepapiret være på til kaken skal settes sammen.

Kremen:
Pisk eggeplommer og sukker til det er hvitt og seigt. Rør osten myk med
fløten og pisk den sammen med eggeplommene til en fast krem. Pisk hvitene og
sukker stive i en annen skål og bland alt forsiktig sammen.

Montering:
Bland kaffe og Kahlua sammen. Legg en bunn på et kakefat, dynk med 1/3 av
kaffeblandingen, og legg 1/3 av kremen på. Gjenta til siste bunn er dekket
med krem. Høvle sjokoladen i store spon og legg den over kremen.
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: Kakemonsens danske forbindelser