Tiramisu-nøttekake |
|
Mektig, men ikke så søt. Smaker perfekt til kaffen! |
Ingredienser |
Bilde |
6 egg 225 g sukker 225 g hasselnøtter litt smør til formene litt sukker til formene
Fyll: 2 eggeplommer 1 ss sukker 500 g mascarpone, philadelphia eller fløteost naturell 2 dl kremfløte 3 eggehviter 2 ss sukker
Til dynking: 1 dl sterk kaffe 1/2 dl likør, f.eks. Kahlua eller marsala 100 g mørk sjokolade til pynt
|
|
|
Slik gjør du |
Bunnene: Smør sidene (ikke bunnen) på 3 springformer (24 cm). Hvis du ikke har tre like former, smør og steker du en om gangen- eller låner former hos naboen. Dryss sidene lett med sukker. Legg bakepapir over bunnen, legg ringen over og stram til slik at papiret sitter fast. Klipp av det overflødige papiret. Mal nøttene. Pisk eggene i 2 minutter. Hell i sukkeret i 3-4 omganger og pisk kraftig mellom hver gang. Pisk til massen er luftig og lys. Bland forsiktig inn nøttene. Fordel røren i formene. Løsne ringen litt slik at eventuell luftlomme mellom papiret og bunnen av formen forsvinner, og fest den igjen. Stek ved 180 grader i 20-25 minutter. Stek de andre bunnene på samme måte. La bunnene kjøle litt og ta dem ut av formene, men la bakepapiret være på til kaken skal settes sammen.
Kremen: Pisk eggeplommer og sukker til det er hvitt og seigt. Rør osten myk med fløten og pisk den sammen med eggeplommene til en fast krem. Pisk hvitene og sukker stive i en annen skål og bland alt forsiktig sammen.
Montering: Bland kaffe og Kahlua sammen. Legg en bunn på et kakefat, dynk med 1/3 av kaffeblandingen, og legg 1/3 av kremen på. Gjenta til siste bunn er dekket med krem. Høvle sjokoladen i store spon og legg den over kremen. |
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: Kakemonsens danske forbindelser |
|