Tilbake

Verdens herligste krydderkake

Selve kakeoppskriften fikk jeg av en god venninne av meg for flere år siden, men glasuren har jeg mikset fram selv. Kaken smaker utrolig godt både med og uten glasur, og ungene er helt ville etter den også. Passer i alle anledninger.
Ingredienser  
Kaken:
4 kopper kefir.
6 kopper hvetemel.
4 kopper sukker.
4 ts. natron.
6-8 ts. kanel.
2 kopper smeltet Melange.

Glasur:
1 mørk sjokoladeplate.
1 egg.
150 gr melis.
2sps. smør/margarin.
Slik gjør du
Kaken:
Rør natron ut i surmelken, og bland inn resten. Helles i smurt langpanne, og stekes i ca 40 minutter på 180 grader.

Glasuren:
Smeltes sammen på svak varme.

Kaken kan skjæres i flere ulike fasonger etter at glasuren har stivnet litt. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Rask å lage, Stor langpanne
Kilde: Elin Z