Sjokolade tiramisu |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 110 g strøsukker 4 egg 85 g mel 30 g kakaopulver 50 g smeltet smør
Fyll 500 g mascarpone 70 g strøsukker 2 eggeplommer Marsalavin Tia Maria el. Cognac Espresso Hvit sjokolade, smeltet
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Visp egg og sukker sammen, hell i smøret. Sikt mel og kakao og vend forsiktig inn i blandingen. Stekes på bakepapir i ovnen i 10 minutter på 180 grader. Kjenn med en pinne om den er gjennomstekt. Dette blir en tynn bunn.
Fyll: Bland mascarpone, sukker og eggeplommer godt, og hell på litt vin. Legg sjokoladekaken i bunnen av en form. Hell litt Tia Maria og espresso over. Bunnen skal fuktes godt. Legg så på den smeltede hvite sjokoladen og mascarponerøren. Dryss litt kakaopulver over, og skrap litt sjokoladeflak på toppen.
|
Kilde: JørnH |
|