Tarte aux myrtilles- blåbærterte |
|
Som navnet tilsier (utt. tart å myrtill) er dette en oppskrift hentet med hjem fra Frankrike.
Kesam eller kvark kan du kjøpe eller lage selv ved å sile surmelk gjennom et kaffefilter. Det tykke er kvarken. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 125 g smør 70 g sukker 1 eggeplomme 125 g hvetemel
Garnityr: 400 g blåbær (evt. frosne) 2 egg 250 g kesam (8%) 70 g sukker Frø av en halv vaniljestang
|
|
|
Slik gjør du |
Tin blåbærene i en sil dersom de er frosne. Bland raskt sammen alle ingrediensene til bunnen. Når deigen er smidig, trykker du den ut i en 26 cm form og lager en 1 cm høy kant. Bland eggene med kesam, sukker og vanilje. Fordel blåbærene utover bunnen og hell eggeblandingen over.
Stekes ved 200 grader i 45-50 minutter.
Serveres med is, creme fraîche eller krem. |
Kilde: Oddny |