Tilbake

Tarte aux myrtilles- blåbærterte

Som navnet tilsier (utt. tart å myrtill) er dette en oppskrift hentet med hjem fra Frankrike. Kesam eller kvark kan du kjøpe eller lage selv ved å sile surmelk gjennom et kaffefilter. Det tykke er kvarken.
Ingredienser Bilde
Bunn:
125 g smør
70 g sukker
1 eggeplomme
125 g hvetemel

Garnityr:
400 g blåbær (evt. frosne)
2 egg
250 g kesam (8%)
70 g sukker
Frø av en halv vaniljestang
Tarte aux myrtilles- blåbærterte
Slik gjør du
Tin blåbærene i en sil dersom de er frosne.
Bland raskt sammen alle ingrediensene til bunnen. Når deigen er smidig, trykker du den ut i en 26 cm form og lager en 1 cm høy kant.
Bland eggene med kesam, sukker og vanilje. Fordel blåbærene utover bunnen og hell eggeblandingen over.

Stekes ved 200 grader i 45-50 minutter.

Serveres med is, creme fraîche eller krem.
Kilde: Oddny