Jordbærkuppel |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 3 egg str M 3 ss vann 90 g sukker 1 ts revet sitron- eller appelsinskall (NB! Usprøytet frukt!) 60 g hvetemel 60 g malte mandler 1 strøken ts bakepulver
Fyll: 1/2 pakke kakefyll med vaniljesmak dvs den skal lages av 2,5 dl melk. Halvdelen av sukkeret i oppskriften på pakken 1,5 dl kremfløte
500 g jordbær eller andre bær litt blåbær, bjørnebær eller annet for å få flere farger evt. litt gul eller rød gele evt. melisdryss
|
|
|
Slik gjør du |
Mal mandlene. Legg bakepapir i bunnen på en 24 cm springform. Pass på at det ligger så løst at det slutter inntil bunnen, ellers blir det et luftlag mellom deigen og bunnen og da stekes den ikke godt nok under. Skill eggene. Pisk hvitene stive sammen med 3 ss vann. Tilsett sukkeret og pisk litt til. Pisk eggplommene sammen med sitron- eller appelsinskall. Band mel, mandler og bakepulver. Bland alt forsiktig sammen.
Stekes ved 175 grader i ca 25 minutter til den er lys brun. Avkjøl.
For å få plass til kremen og bærene, lager du en fordypning i kaken som er så dyp som halve høyden på kaken. La det stå igjen en kant på ca 2 cm rundt. Smuldre opp den delen av kaken du har fjernet.
Fyllet: Lag vaniljefyllet etter oppskriften på pakken. Avkjøl dersom det er en type som kokes. Pisk kremen. Bland inn kakesmulene. Legg blandingen i fordypningen i kaken. La kaken stå et par timer i kjøleskap.
Vask og rens bærene og la dem renne av. Halver jordbærene og legg bærene over kremen i kuppelform. For å få kaken fastere, kan du helle litt kald (tyktflytende) gele over bærene etter hvert som du legger dem på. Litt gele over til slutt gjør bærene blanke og fine. Gele er ikke nødvendig, men kan være greit dersom kaken skal transporteres eller stå en stund før den skal serveres.
Du kan også drysse melis over.
|
Kilde: Oddny |
|