Tilbake

Smuldrepai med bringebær og kesamfyll

Ingredienser Bilde
500 gram friske eller frosne bringebær eller andre bær
300 g smør eller margarin
375 g hvetemel
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
250 g kesam (1 boks er 300 g)-lettrømme kan brukes i stedet
4 ss semulegryn
1-2 ts melis
Smuldrepai med bringebær og kesamfyll
Slik gjør du
Smelt smøret. Smør en 24 cm springform med litt av det. Bland mel, 225 g av sukkeret og vaniljesukker i en bolle og rør inn smøret. Fyll halvdelen av deigen i formen og trykk det ut over bunnen.

Skill eggene. Pisk eggehvitene stive og pisk inn 25 g av sukkeret. Rør sammen eggeplommer, resten av sukkeret, semulegryn og kesam og vend forsiktig inn eggehvitene. Hell dette over bunnen. Fordel bærene over, og strø resten av kakedeigen over i små biter.

Stekes ved 200 grader i 40-45 minutter.

Avkjøl. Drykk melis på like før servering. Serveres med krem (gjerne tilsatt litt kanel) eller is.

Kilde: Diana