Smuldrepai med bringebær og kesamfyll |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
500 gram friske eller frosne bringebær eller andre bær 300 g smør eller margarin 375 g hvetemel 300 g sukker 2 ts vaniljesukker 2 egg 250 g kesam (1 boks er 300 g)-lettrømme kan brukes i stedet 4 ss semulegryn 1-2 ts melis
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Smør en 24 cm springform med litt av det. Bland mel, 225 g av sukkeret og vaniljesukker i en bolle og rør inn smøret. Fyll halvdelen av deigen i formen og trykk det ut over bunnen.
Skill eggene. Pisk eggehvitene stive og pisk inn 25 g av sukkeret. Rør sammen eggeplommer, resten av sukkeret, semulegryn og kesam og vend forsiktig inn eggehvitene. Hell dette over bunnen. Fordel bærene over, og strø resten av kakedeigen over i små biter.
Stekes ved 200 grader i 40-45 minutter.
Avkjøl. Drykk melis på like før servering. Serveres med krem (gjerne tilsatt litt kanel) eller is.
|
Kilde: Diana |
|