Tilbake

Hasselnøtt/Toscakake

Ingredienser Bilde
150 gr. margarin
2 dl. sukker
2 ts. vaniljesukker
2-3 store egg
3 dl. hv.-mel
2 ts. bakepulver
1 dl. melk

GLASUR
150 gr. hasselnøtter
100 gr. margarin
1 1/4 dl. sukker
2 ss hv.mel
3 ss. melk
Hasselnøtt/Toscakake
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt og luftig, ha oppi mel, vaniljesukker og bakepulver, rør i eggene ett om gangen, bland i melken så det blir en glatt røre.
Hell røra i en smurt form (22-24 cm). Stekes i 175gr. midt i ovnen ca 30 min.

Glasuren:
Hakk nøttene, legg de i en gryte sammen med de andre ingrediensene, kok opp. Bres over kaken når den har stekt i 30 min. Stek videre i 15 min. til den har fått en fin farge og er gjennomstekt.
Kilde: Elin Paulsen