Hasselnøtt/Toscakake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
150 gr. margarin 2 dl. sukker 2 ts. vaniljesukker 2-3 store egg 3 dl. hv.-mel 2 ts. bakepulver 1 dl. melk
GLASUR 150 gr. hasselnøtter 100 gr. margarin 1 1/4 dl. sukker 2 ss hv.mel 3 ss. melk
|
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt og luftig, ha oppi mel, vaniljesukker og bakepulver, rør i eggene ett om gangen, bland i melken så det blir en glatt røre. Hell røra i en smurt form (22-24 cm). Stekes i 175gr. midt i ovnen ca 30 min.
Glasuren: Hakk nøttene, legg de i en gryte sammen med de andre ingrediensene, kok opp. Bres over kaken når den har stekt i 30 min. Stek videre i 15 min. til den har fått en fin farge og er gjennomstekt.
|
Kilde: Elin Paulsen |
|