Tilbake

Gelekake

Ingredienser Bilde
Bunn:
150 gr.malte mandler
150 gr.melis
4 eggehviter stivpiskes,bland med mandler og melis


Fromasj:
4 eggeplommer, 4 ss.sukker piskes til eggedosis.
3 dl. fløte piskes, ha oppi eggedosisen
5 pl. gelatin (legges i kalt vann 5 min,ta opp og vri ut litt av vannet,smeltes forsiktig i microovnen, tøm i en tynn stråle oppi fromasjen, rør godt hele tiden.

Kaken må bli kald, hell fromasjen oppå kaken i formen, sett i fryseren, dekk til.

1 pk jordbærgele, geleen skal så vidt ha begynt å stivne, helles over fromasjen når den er frosset. Sett den i kjøleskapet natten over i formen.
Gelekake
Slik gjør du
Bunnen stekes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 45 min.
Kilde: Elin Paulsen