Gelekake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 150 gr.malte mandler 150 gr.melis 4 eggehviter stivpiskes,bland med mandler og melis
Fromasj: 4 eggeplommer, 4 ss.sukker piskes til eggedosis. 3 dl. fløte piskes, ha oppi eggedosisen 5 pl. gelatin (legges i kalt vann 5 min,ta opp og vri ut litt av vannet,smeltes forsiktig i microovnen, tøm i en tynn stråle oppi fromasjen, rør godt hele tiden.
Kaken må bli kald, hell fromasjen oppå kaken i formen, sett i fryseren, dekk til.
1 pk jordbærgele, geleen skal så vidt ha begynt å stivne, helles over fromasjen når den er frosset. Sett den i kjøleskapet natten over i formen. |
|
|
Slik gjør du |
Bunnen stekes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 45 min.
|
Kilde: Elin Paulsen |
|