Connies deilige ostekake |
|
Her kommer en oppskrift til dere, på den ostekaken som faller best i smak hjemme hos oss. - Kjempedeilig.
For å få kaken slik som på bildet, trenger du en lukket form (ikke springform). Hvis du bruker springform, er det enklest å legge kjeksene i bunnen, deretter ostekremen og til slutt geleen. Husk papir over bunnen i formen slik at du får kaken løs. |
Ingredienser |
Bilde |
1 pk. boysenbær- eller kirsebærgele. 5 dl. vann Lag gele etter anvisningen på pakken og hell over i valgte kakeform. Settes i kjøleskap til geleen er stivnet. 1 pk. sitrongele 2,5 dl. vann Lag gele etter anvisning på pakken, men bruk bare halv mengde vann, dvs. 2,5 dl. Avkjøles, skal ikke stivne. 1 pk. philadelphia naturell ost (ikke light) 5 ts vaniljesukker 5 ss sukker 5 dl kremfløte Piskes til krem (denne er kjempegod, og kan også brukes i vanlige bløtkaker). Blandes sammen med den avkjølte sitrongeleen, og hell over det stivnede gelelaget i kakeformen. Settes i kjøleskap til ostemassen er stivnet. 400 g digestive kjeks 200 g myk margarin Kjeksene knuses i foodprocessor. Tilsett smør, og la foodprocessoren blande det sammen til en klebrig masse. Fordel dette hurtig over den stivnede ostemassen, og avkjøl til margarinen stivner.
|
|
|
Slik gjør du |
Dypp formen ca. 3 sek. i varmt vann, før du hvelver ostekaken over på et fat. Pass på at du ikke holder formen for lenge i det varme vannet, for da smelter gelelaget på toppen. Resultatet blir alltid like bra, se vedlagte bilde.
|
Kilde: Oppskrift og foto: Connie |
|