Tilbake

Connies deilige ostekake

Her kommer en oppskrift til dere, på den ostekaken som faller best i smak hjemme hos oss. - Kjempedeilig. For å få kaken slik som på bildet, trenger du en lukket form (ikke springform). Hvis du bruker springform, er det enklest å legge kjeksene i bunnen, deretter ostekremen og til slutt geleen. Husk papir over bunnen i formen slik at du får kaken løs.
Ingredienser Bilde
1 pk. boysenbær- eller kirsebærgele.
5 dl. vann

Lag gele etter anvisningen på pakken og hell over i valgte kakeform. Settes i kjøleskap til geleen er stivnet.

1 pk. sitrongele
2,5 dl. vann

Lag gele etter anvisning på pakken, men bruk bare halv mengde vann, dvs. 2,5 dl. Avkjøles, skal ikke stivne.

1 pk. philadelphia naturell ost (ikke light)
5 ts vaniljesukker
5 ss sukker
5 dl kremfløte

Piskes til krem (denne er kjempegod, og kan også brukes i vanlige bløtkaker). Blandes sammen med den avkjølte sitrongeleen, og hell over det stivnede gelelaget i kakeformen. Settes i kjøleskap til ostemassen er stivnet.

400 g digestive kjeks
200 g myk margarin

Kjeksene knuses i foodprocessor. Tilsett smør, og la foodprocessoren blande det sammen til en klebrig masse. Fordel dette hurtig over den stivnede ostemassen, og avkjøl til margarinen stivner.

Connies deilige ostekake
Slik gjør du
Dypp formen ca. 3 sek. i varmt vann, før du hvelver ostekaken over på et fat. Pass på at du ikke holder formen for lenge i det varme vannet, for da smelter gelelaget på toppen. Resultatet blir alltid like bra, se vedlagte bilde.

Kilde: Oppskrift og foto: Connie