Hveteboller |
|
Denne deigen kan en bruke til skillingsboller,skoleboller,rosinboller og ambrosiabrød. |
Ingredienser |
Bilde |
1000 gram vann + 2100 gram hvetemel 500 gram margarin 300 gram sukker 175 gram gjær 15 gram kardemomme 10 gram salt
|
|
|
Slik gjør du |
Bland det tørre i en bolle, smuldre i margarinen og tillsett væsken. Rør til en smidig deig.(det kan være en trenger å justere med litt mere vann) La deigen forheve i ca. 1/2 time. Lag de forskjellige bollene. Etterhev i ca 1/2 time. Stekes midt i ovnen,225 grader i ca 10 minutter.
Bollene på bildet er laget etter denne oppskriften, men i stedet for margarin brukte vi smeltet og avkjølt smør, og eltet det inn gradvis. Vi brukte kjøkkenmaskin til den jobben. Bollene skulle egentlig bli skolebrød med melisglasur, men de forsvant før vi fikk glasuren på...
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Randi-Cecilie |
|