Gelè-kake III |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn:
5 eggehviter 200 g melis 200 g malte mandler
Fromasj:
5 eggeplommer 5 ss sukker 5 gelatinplater 1 dl kokende vann 3 dl kremfløte
Gele: 1-2 pk bringebærgelè, (alt etter hvor stor form du bruker)
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene stive. Ha i melisen og pisk godt. Vend inn de malte mandlene. Ha i godt smurt kakeform og stek ved 175°C i ca. 20 30 min. Stivpisk kremfløten. Pisk eggeplommene og sukkeret hvitt. Legg gelatinplatene i bløt og smelt dem i kokende vann. Spe blandingen forsiktig inn i eggeblandingen under hurtig pisking. Vend kremfløten forsiktig inn i blandingen. Ha fromasjen oppå den stive geleèn og legg mandelbunnen oppå fromasjen igjen. Sett kaldt i noen timer. Kaken løsnes forsiktig ved å dyppe formen hurtig ned i varmt vann og hvelves på et fat. Pynt med kremfløte og annen passende pynt, alt etter hvilken anledning kaken skal serveres til.
|
Kilde: Anita |
|