Tyttebærkake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Ingredienser : 2 egg 2,2 dl sukker 4 dl lettkokte havregryn 2 ss hvetemel 1 ts bakepulver Rørt tyttebær Pisket krem |
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker. Tilsett havregryn,hvetemel og bakepulver. Rør sammen. Stek bunnen i vanlig rund form (ikke se veldig stor) på 180 grader i ca 30 minutt. Avkjøl bunnen,legg den på kakefat og ha på rørt tyttebær. Pisk krem som smøres på toppen. Kaka blir bedre og saftigere om den får stå (med tyttebæra på) til neste dag. Kremen tas på like før servering.
Testbakers kommentar: Veldig god bunn som passer til allslags friske bær. Anbefalt mengde tyttebær: 2-3 dl. Kremfløte: 2 dl. Kaken på bildet er bakt i en 22 cm form. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Birgits tyttebærkake |
|