Tilbake

Italienske kjeks med olivenolje og Vin Santo

Ingredienser Bilde
1 del sukker
1 del Extra Virgin olivenolje
1 del Vin Santo
hvetemel
Italienske kjeks med olivenolje og Vin Santo
Slik gjør du
Idag brukte jeg 2,5 dl av hvert av sukker, olje og vin, hvilket krevde rundt 600-700 gr. mel, noe som gav meg fire fulle plater.

Sett ovnen på 190-200 grader.

Bland sukker, olje og vin, og tilsett mel til du får en fast deig som du knar godt og kjevler ut til ca. 3 mm på bakepapir. Kutt med kakehjul (eller i mangel på det, et glass).

Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til kjeksene er lett brune. Oppbevares i vanlige kakebokser.

Disse kjeksene er faktisk best som de er, men du kan også blande hakkede nøtter i deigen for variasjon. Jeg har prøvd pinoli, mandler og hasselnøtter se langt, alt med godt resultat.

Dypp dem i kaffen eller i et glass Vin Santo på italiensk vis!
Spesielle egenskaper
Uten egg, Uten melkeprodukter
Kilde: Min søte italienske svigermor