Italienske kjeks med olivenolje og Vin Santo |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
1 del sukker 1 del Extra Virgin olivenolje 1 del Vin Santo hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Idag brukte jeg 2,5 dl av hvert av sukker, olje og vin, hvilket krevde rundt 600-700 gr. mel, noe som gav meg fire fulle plater.
Sett ovnen på 190-200 grader.
Bland sukker, olje og vin, og tilsett mel til du får en fast deig som du knar godt og kjevler ut til ca. 3 mm på bakepapir. Kutt med kakehjul (eller i mangel på det, et glass).
Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til kjeksene er lett brune. Oppbevares i vanlige kakebokser.
Disse kjeksene er faktisk best som de er, men du kan også blande hakkede nøtter i deigen for variasjon. Jeg har prøvd pinoli, mandler og hasselnøtter se langt, alt med godt resultat.
Dypp dem i kaffen eller i et glass Vin Santo på italiensk vis! |
Spesielle egenskaper |
Uten egg, Uten melkeprodukter |
Kilde: Min søte italienske svigermor |
|