Sjokoladekake med frukt og Baileys |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
2 dl te 150 gr. stenfrie svisker 150 gr. aprikoser, delt i 2 - 3 150 gr. mørk sjokolade 40 gr. smør 225 gr. hvetemel 1 ts natron 1 ts bakepulver 3 ss sukker 1 egg 1 dl Baileys likør (kan til nød sløyfes og erstattes av melk)
|
|
|
Slik gjør du |
Lag te og slå over svisker og delte aprikoser. La de trekke ca 40 min. Smelt sjokolade og smør ved svak varme. Sikt sammen mel og bakepulver og natron i en bolle, bland inn sukkeret. I en annen bolle vispes egg og Baileys sammen med ca 6 ss av teen som frukten har trekt i. Bland det tørre og det våte raskt sammen, og rør så inn smelta sjokolade og smør, tilslutt røres frukten inn. Ha i avlang form, ca 1 liter. Stek v. 175 - 180 gr. ca 50 min. Sjekk med pinne om kaka er stekt. Avkjøles.
Kan godt glaseres med smelta sjokolade.
|
Kilde: ElinL |
|