Tilbake

Sjokoladekake med frukt og Baileys

Ingredienser Bilde
2 dl te
150 gr. stenfrie svisker
150 gr. aprikoser, delt i 2 - 3
150 gr. mørk sjokolade
40 gr. smør
225 gr. hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
3 ss sukker
1 egg
1 dl Baileys likør (kan til nød sløyfes og erstattes av melk)
Sjokoladekake med frukt og Baileys
Slik gjør du
Lag te og slå over svisker og delte aprikoser. La de trekke ca 40 min.
Smelt sjokolade og smør ved svak varme.
Sikt sammen mel og bakepulver og natron i en bolle, bland inn sukkeret.
I en annen bolle vispes egg og Baileys sammen med ca 6 ss av teen som frukten har trekt i.
Bland det tørre og det våte raskt sammen, og rør så inn smelta sjokolade og smør, tilslutt røres frukten inn.
Ha i avlang form, ca 1 liter. Stek v. 175 - 180 gr. ca 50 min. Sjekk med pinne om kaka er stekt.
Avkjøles.

Kan godt glaseres med smelta sjokolade.
Kilde: ElinL