Oktoberkake |
|
Har du fått i hus noen tyttebær og pærer, er denne kaken tingen! Denne kaken gir 16 stykker, sier originaloppskriften. Den gir 8 kakemonsbiter, for vi beregner en pære pr. stykke! |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 125 g smør eller margarin 120 g sukkerkavring 30 g sukker
Fyll: 100 g kokesjokolade 4 gelatinplater 1 beger (300 g) Kesam/Kvark (8% fett) Ca 200 gram rørte tyttebær (smak om det er nok) 4 dl kremfløte 4 store pærer eller 8 halve, hermetiserte Tyttebær til pynt |
|
|
Slik gjør du |
Kavringen knuses. Smelt smør og bland inn sukker og kavring. Legg en ring fra en 26 cm springform på et kakefat (evt. dekket med en kakeserviett eller matpapir) og trykk kjeksblandingen jevnt utover. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Hakk sjokoladen. Pisk kremfløten. Hell vannet av gelatinen og smelt den i vannbad. Bland rørte tyttebær, kesam og sjokolade. Hell inn gelatinen mens du rører godt. Bland forsiktig inn kremen. Smak om blandingen er passelig frisk/søt etter din smak, og juster evt. mengden tyttebær og sukker. Hell dette over den avkjølte bunnen (ikke fjern ringen) og sett kaken i kjøleskapet. Skrell pærene, del dem i to, ta ut kjernehuset og la dem dampkoke i ca 15 minutter i litt sukkervann. La dem dryppe av/kjøles i et dørslag. Legg pærene på kaken like før servering og pynt med tyttebær og evt. litt sitronmelisse.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten egg |
Kilde: Tysk oppskrift oversatt og tilpasset av Kakemonsen.no |
|