Fluffas daimiskake |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 225 gram mandler 225 gram melis 6 eggehviter
Iskremblanding: 6 eggeplommer 225 gram sukker 4,5 dl kremfløte 6 plater gelatin 2 dobbel Daim (eller 1 pose daimkuler)
1 springform 28 cm |
|
Slik gjør du |
Bunn: Mal mandlene. Bland i melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stekes i 28 cm form i ca en halv time på 180 grader.
Iskremblanding: Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland i. Hell i oppløst gelatin under forsiktig omrøring. (Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10min. Hell vannet fra og løs opp en og en plate i 1/2dl kokvarmt vann. Vannet skal ikke koke. Rør til alt er oppløst.) Hakk sjokoladen (hvis du bruker dobbel Daim) og bland i halvparten. Avkjøl mandelbunnen i formen og bre iskremblandingen over. Dryss over resten av sjokoladen. Frys kaken i formen.
|
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: Fluffa |
|