Goro |
|
Disse er en typisk julebakst. Disse trenger du gorojern til. |
Ingredienser |
|
150 g smør 150 g smult 120 g sukker 1 egg 1 1/2 dl kremfløte 1 ss konjakk 1 ts vaniljesukker 150 g potetmel ca.300 g hvetemel
|
|
Slik gjør du |
Rør smør, smult og sukker hvitt. Bruk gjerne smult etter smultkoking. Rør inn egget. Pisk fløten til krem. Ha i konjakk og vaniljesukker. Bland kremen lett i smørblandingen. Tilsett siktet potetmel og hvetemel. Rør deigen lett sammen. Dekk med plast og sett deigen kjølig noen timer. Kjevle ut små emner om gangen. Skjær kakene etter papirmønster. Stek dem pent, lyst gylne i gorojern. Legg dem på en fjøl, og skjær dem opp mens de er varme. Avkjøles på rist.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Laila |
|