Tilbake

Ostekake med sjokolade

En fantastisk god ostekake. Et must for sjokoholikere!!
Ingredienser Bilde
Bunn:
50 g smør
10 digestivekjeks
1/2 dl brunt sukker

Fyll:
4 plater gelatin.
200 g Philadelphiaost
2 dl rømme
2 1/2 dl melis
1 appelsin
200 g kokesjokolade

Garnering:
50 g hvit sjokolade
Ostekake med sjokolade
Slik gjør du
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i minst 5 minutter.
Smelt smøret. Legg kjeksene i food processor sammen med sukkeret. Tilsett smeltet smør og bland godt. Trykk massen ut i en form med avtagbare kanter. Sett formen kaldt.

Bland ost, rømme og melis. Tilsett revet appelsinskall og rør det til en jevn masse. Smelt sjokoladen i vannbad. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 2 ss appelsinsaft. Rør gelatinblandingen inn i sjokoladen og rør den så inn i ostemassen. Hell fyllet i formen og la den stå kaldt i minst 1 time.

Smelt den hvite sjokoladen i en plastpose, klipp et lite hull i et hjørne og sprøyt et rutemønster på kaken.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Rita