Ostekake med sjokolade |
|
En fantastisk god ostekake. Et must for sjokoholikere!! |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 50 g smør 10 digestivekjeks 1/2 dl brunt sukker
Fyll: 4 plater gelatin. 200 g Philadelphiaost 2 dl rømme 2 1/2 dl melis 1 appelsin 200 g kokesjokolade
Garnering: 50 g hvit sjokolade
|
|
|
Slik gjør du |
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i minst 5 minutter. Smelt smøret. Legg kjeksene i food processor sammen med sukkeret. Tilsett smeltet smør og bland godt. Trykk massen ut i en form med avtagbare kanter. Sett formen kaldt.
Bland ost, rømme og melis. Tilsett revet appelsinskall og rør det til en jevn masse. Smelt sjokoladen i vannbad. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 2 ss appelsinsaft. Rør gelatinblandingen inn i sjokoladen og rør den så inn i ostemassen. Hell fyllet i formen og la den stå kaldt i minst 1 time.
Smelt den hvite sjokoladen i en plastpose, klipp et lite hull i et hjørne og sprøyt et rutemønster på kaken.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Rita |
|