Amerikansk delfiakake |
|
Amerikansk versjon av Delfia-kaken - uten fettet |
Ingredienser |
Bilde |
225 g usaltet smør 225 g mørk sjokolade (i biter) 55 g kirsebær, rosiner, aprikos eller annen tørket frukt 55 valnøtter, mandler eller pecan-nøtter 12 sjokoladekjeks
|
|
|
Slik gjør du |
Trekk en halvliters form med bakepapir. Smelt smør og sjokolade i vannbad til miksen er glatt. Fjern fra vannbadet og avkjøl litt. I en annen bolle mikser du frukt og nøtter. Ha 1/3 av sjokolademiksen i formen. Dekk med et lag sjokolade-kjeks og ha nøtter/frukt over kjeksen. Fordel resten av sjokolademiksen og frukt/nøtte-blandingen lagvis og avslutt med med et lag sjokolade. Avkjøl i minst 12 timer. Hvelv kaken på et serveringsfat og skjær i tynne skiver.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Cook`s Library: Chocolate - oversatt til norsk av Rita |