Eplekake i langpanne |
|
1 stor langpanne |
Ingredienser |
Bilde |
1,5 kg epler saft av 1 sitron 4 dl kremfløte 300 g sukker 2 ts vaniljesukker revet skall av 1 usprøytet sitron 5 egg 375 g hvetemel 2 ts bakepulver 100 g smør 4 ss melk 150 g mandelflak eller hakkede mandler Bakepapir til langpannen |
|
|
Slik gjør du |
Skrell eplene og del dem i båter. Dynk med sitronsaft slik at de ikke blir brune. Pisk fløten halvstiv sammen med 200 g av sukkeret, vaniljesukkeret og sitronskallet. Visp i ett og ett egg. Bland hvetemel og bakepulver og sikt det i røren. Bland alt og hell det i langpannen som er kledt med bakepapir.
Fordel eplebåtene over. Stek ved 175 grader i 15 minutter mens du lager toppingen: Kok opp smør, melk og resten av sukkeret. Bland i mandlene. fordel dette over den halvstekte kaken og stek den videre i 20-25 minutter.
Avkjøl i formen, server evt. med krem eller is.
|
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Tysk oppskrift, oversatt og tilpasset av Kakemonsen.no |
|