Tilbake

Jørns Smultringer

Det er en god kakesort og de går an å fryse
Ingredienser Bilde
12 egg
750 g sukker
15 ss smelta smør
23 ss fløte
1 ss sitronessens
3 ts hjortesalt
1,5kg mel

Ca 1,5 kg smult
Jørns Smultringer
Slik gjør du
Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør i smør , fløte , essensen og hjortesaltet.
Ha i mel til det er en passe fast deig. La den stå kaldt en natt.
Lag alle ringene som skal stå en times tid.

Smelt ca.1,5 kg smult. Test om den er varm: Stikk en tresleiv nedi og se om det bobler rundt den. Da er smulten varm nok. Smulta skal være en 180 grader.

Slipp ringene nedi smulta og når de kommer opp snues de og kokes til de er passelig brun.

Ikke ha for mange ringer oppi i gangen for da blir smulten avkjølt.

Kilde: Jørn Frode Grovassbakk fra mamma`s oppskriftsbok.